Waarom kiezen voor een professionele les bij het kitesurfcentrum in Zeeland?

  • De beste instructeurs; want je leert het snelst van een ervaren kite-pro;
  • Flexibele leslocaties. wij kiezen de beste locatie in Zeeland;
  • Kleine en flexibele school; we stemmen de les en locatie volledig af op jouw niveau en vorderingen;
  • Jonker funsports; dankzij onze samenwerking met topproducenten;
  • Geen goede wind? Dan verplaatsen we de les; we laten je niet voor niks komen;
  • Voor beginners en (ver)gevorderden; onze kite-pro’s geven les op elk niveau;
  • Groepslessen (max. 3 personen) of privéles; per uur tot een driedaagse cursus;
  • Professioneel advies; bij de aankoop van je materiaal.

Kitesurfcentrum

Een kite, een board, wind en een gezonde dosis lef: dat is alles wat je nodig hebt om de kick van het kitesurfen te ervaren. Een uitdagende sport voor iedereen! Maar het blijft een extreme sport en daarom is professionele begeleiding onmisbaar. Wij brengen onze passie graag op je over en leren je op een persoonlijke, IKO-gecertficeerde manier kitesurfen op de mooiste spots van Nederland. Behalve onze vaste locatie op de Brouwersdam geven wij ook les op andere locaties in Zeeland, zodat wij altijd de beste plek voor een veilige en leuke kitesurf les uitkiezen.

Wees gewaarschuwd, want verslavingsgevaar ligt op de loer!

De kitesurflessen zijn voor iedereen

Ben je een complete beginner en wil je voor het eerst leren kitesurfen? Of heb je al ervaring met kitesurfen? Onze cursus heeft voor iedereen een uitdaging op niveau!

Opbouw kitesurflessen

Iedereen kan leren kitesurfen. Tijdens de lessen leren we je om de kite onder controle te krijgen zodat je zo snel mogelijk zelfstandig het water op kunt. Veiligheid staat daarbij voorop! En omdat iedere cursist anders is, past de instructeur zijn oefeningen aan op jouw ontwikkeling. Heb je al eerder lessen gehad, of wil je een opfriscursus volgen? Geef dat dan aan, zodat wij je een lespakket op maat kunnen aanbieden.

Groepsles of individueel kitesurfles?

Bij het Kitesurfcentrum kun je zowel privélessen als groepslessen volgen. De groepen bestaan uit maximaal drie personen per instructeur. Wanneer er slechts één persoon voor de groepsles is ingeroosterd, zal de les wijzigen in een privéles van 2 uur.

Kitesurfles 1 (3 uur)

Op deze dag ervaar je de kracht van de vlieger. Het onder controle houden van de vlieger is één van de moeilijkste onderdelen van het kitesurfen. Na afloop van de les weet je hoe je veilig en verantwoord met de kite werkt, en leer je hem steeds beter te beheersen.

Kitesurfles 2 (3 uur)

Elke lesdag beginnen we met het activeren van de voorkennis. Daardoor word jij je steeds bewuster van wat je aan het doen bent. De tweede les staat verder in het teken van de waterstart.

Kitesurfles 3 (3 uur)

We gaan aan de slag om de waterstart te verbeteren en jou deze zelfstandig uit te laten voeren. Als dat gelukt is gaan we proberen steeds meer meters te maken en de kick van het kitesurfen te ervaren.

Kitesurfles 4 (3 uur)

Dit is het moment om te laten zien wat je geleerd hebt. Het doel van deze les is dat je na afloop zelfstandig en veilig kunt gaan kiten, zonder begeleiding van een instructeur. We besteden aandacht aan het upwind varen en leren je hoe je bochten moet maken. Op het einde van de les oefenen we nog een self-rescue, zodat je altijd veilig uit een noodsituatie kan komen.
Als je na deze les alle punten voldoende beheerst, ontvang je een officieel IKO-certificaat. Hierop staat aangegeven wat je niveau is, en stelt je in staat om wereldwijd materiaal te huren.

Privéles (2 uur)

Ook het boeken van een privéles is mogelijk. Wil je nog een extra zetje in de rug op weg naar de status van kitesurfer? Dan is een privéles vaak bijzonder effectief. Zeker wanneer je eigen materiaal hebt aangeschaft waarmee je meer vertrouwd wilt worden.

Masterclass Freestyle, Wave

Wij geven ook diverse masterclasses in alle(!) disciplines van het kiten. Deze kun je privé volgen of bijvoorbeeld met je hele surfclub op locatie!
In 1 of 2 uur privéles kunnen wij je een hoop aanleren, want we hebben voor iedere discipline een expert in huis. Samen gaan we aan de slag: we bespreken van tevoren waaraan je wilt werken en maken een afspraak op een dag en locatie met de juiste condities, zodat je jouw wensen onder de knie zult krijgen. Onze ervaren kite-pro’s zullen je een goed voorbeeld geven, en je zult merken dat je met kleine tips en tricks snel veel nieuwe dingen zult leren! Achteraf spreken we de clinic door en geven je een paar goede tips om verder mee aan de slag te gaan.

Reserveren

Wil jij het liefst zo snel mogelijk het water op? Wij ook! Laat hieronder je telefoonnummer achter en we gaan deze week nog van start!